Cicle de Grau Superior

INTERIORISME, PROJECTES I DIRECCIÓ D’OBRES DE DECORACIÓ

El Cicle Formatiu de Grau Superior d’Interiorisme té l’objectiu de formar professionals capaços/es de realitzar projectes d’interiorisme a partir de la investigació i aplicació de formes, materials i processos creatius del disseny d’interiors. L’alumnat es formarà i aprendrà el procés en la gestió d’obres, des de la idea a la formalització de l’espai projectat, fins a la coordinació del treball de tècnics, industrials i personal de diversos oficis que intervenen en la realització dels projectes.

  • Durada dels estudis: curs de 2000 hores lectives, repartides en dos cursos escolars.
  • De mig setembre fins a meitats de juny.
  • Les classes són de dilluns a divendres de 8.00 h a 14.30 h.

1r CURS

MATÈRIA / DURADA


Història de l’Arquitectura i Entorn Ambient – 50 h
Història de l’Interiorisme – 50 h
Dibuix Artísitic – 99 h
Dibuix Tècnic – 99 h
Expressió Volumètrica – 100 h
Projectes – 200 h
Tecnologia i Sistemes Constructius – 100 h
Mitjans informàtics – 99 h
Formació i Orientació Laboral – 99 h


2n CURS

MATÈRIA / DURADA


Programació d’Obres – 90 h
Projectes i Direcció d’Obres – 390 h
Mitjans Informàtics i Audiovisuals – 120 h
Tecnologia i Sistemes Constructius – 270 h

Formació i Orientació Laboral – 60 h
Projecte Final – 90 h
Fase de formació pràctica en empreses – 60 h


TOTAL: 2 Cursos acadèmics | 1844 h

Cicle Formatiu amb el títol de: Tècnic/a Superior en Projectes i Direcció d’Obres de Decoració.

  • Formar professionals capaços/es de realitzar projectes i dirigir obres de decoració, amb les directrius d’un disseny atenent a la vessant artística i creativa. Aspectes tècnics, econòmics i funcionals, en equilibri entre els recursos disponibles i la seva coneixença i utilització.
  • A més de realitzar dissenys propis d’elements aïllats, obres senzilles o reformes, aquest/a tècnic/a dirigeix, coordina i gestiona obres més complexes.
  • Reforma i rehabilitació d’espais, disseny d’instal·lacions i programació d’obres, disseny ecològic i sostenible, realització de maquetes i projectes 3D, projectes d’interiorisme.
  • Pot exercir la seva professió en l’àmbit públic o privat, com a autònom/a o associat/da, en qualsevol grau, en empreses que desenvolupin projectes i direcció d’obres relacionades amb decoració, interiorisme, arquitectura, enginyeria civil i de les mateixes immobiliàries.

PROJECTES

Vaporera

BARBARA SANZ

El projecte “Vaporera” de l’alumna Barbara Sanz està basat en la Xina per la seva emblemàtica forma de cuinar al vapor, tot i que s’hi cuinen gran varietat d’aliments d’aquesta manera, es preparen molts plats derivats del pa, tenint per exemple el mantou, un panet amb les mateixes característiques que el pa blanc occidental. Tenint en compte aquesta tècnica culinària, utilitzaré com a concepte la vaporera de bambú,que és un símbol de la seva gastronomia i pioner de la cuina al vapor.

Bee Union Cowork

ANNA NAKROU

El concepte del coworking consisteix a unir a diferents professionals de diferents sectors i poder ajudar-se els uns als altres. Gràcies a la idea de la unió entre els emprenedors/es, vaig arribar al concepte d’un rusc d’abelles, ja que treballen en un mateix espai i de forma conjunta per aconseguir el seu objectiu. 

La mecànica de treball del CoWork és el comportament conegut com a festooing, que s’expressa amb un entrellaçat de les abelles per tal de crear i donar una forma natural al seu rusc.

El festooing es representa amb un entrellaçat de malles metàl·liques que les trobem distribuïdes en tot el projecte. La paleta de colors fa referència a les abelles mitjançant els seus colors característics, adaptant aquests colors a l’estètica de l’oficina.

Edifici Pirelli

QUIM VIDAL

La idea inicial del projecte pren com a punt de partida trobar un espai idoni per poder-hi ubicar un centre d’atenció a les persones nouvingudes per tal de facilitar la seva integració social. Per això, creia que eren importants dues premisses: disposar d’un espai ampli i que fos un símbol d’integració a la vila. Sense cap dubte, l’edifici de les Calderes de l’antiga fàbrica de la Pirelli és la millor opció. Aquesta empresa és un exemple d’integració a una ciutat.

Seguint l’estela de la fàbrica Pirelli, també he volgut incloure en la part estètica de la reforma de l’interior de l’edifici alguna cosa relacionada amb l’activitat econòmica que es desenvolupava. Per això, m’he inspirat amb les bobines de cable. Per un costat, perquè és un element visual molt característic d’aquest tipus de fàbriques i són estructures de fusta robustes i autoportants i, d’altra banda, trobo molt interessant la seqüència que forma el cable enrotllat al voltant de la bobina.

La proposta espacial se centra a crear diferents estances/aules utilitzant la forma corba que recordi a les bobines de cable. Les aules multifuncionals, administrativa i d’atenció al client es construeixen en l’espai de doble alçada. Aquest espai de doble alçada és el més lluminós i obert de l’edifici. En aquesta zona les divisòries es van creant a partir d’un mur autoportant de fusta folrat de llistons de fusta amb forma de mitja lluna. D’aquesta manera, ens recorda al cable enrotllat al voltant de la bobina. En la part interior d’aquestes estances, el paviment serà de parquet per donar la sensació que estàs dins una bobina.